Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vanmorgen weer langs de projecten. Eerst naar de school waar nieuwe water voorziening is aangelegd en een grote watertank is gebouwd, tuin kranen en nieuwe wasbakken enz. We hadden verwacht dat het werk klaar zou zijn als we kwamen maar er moet nog veel gebeuren maar over een paar dagen kan het klaar zijn.
 
We hebben met de hoofdmeester gesproken. Het was een grote troep rond de school en in diverse toiletten ook daar moeten reparatie worden uitgevoerd. We hebben even ons zegje gedaan hoe wij over dergelijke toestanden denken en naar aanleiding daarvan kwamen ze met goede ideeën. Wij zeiden goede ideeën maar eerst zien dan geloven. We volgen hun de komende weken.

Vervolgens naar het project moeder en zoon. Moeder kon niet geloven dat er buitenlanders zijn die hen een beter onderkomen aanbieden. Ze was helemaal van streek. Het oude hutje is vandaag afgebroken en van de oude golfplaten is een tijdelijk onderkomen aan de overkant gemaakt alleen een dak op palen. Wijzelf vonden het geen goed idee dat ze daar zouden slapen en ikzelf kwam op het idee om bij het kleine bejaarden te vragen of ze daar konden overnachten en dan overdag weer naar hun eigen plaats. Ze wilden eerst per se blijven op hun plek maar de buren en onszelf hebben net zo lang gepraat dat we ze toch naar Aryadasa konden brengen daar hebben ze een kamer met badkamer. 

Morgen 8 uur halen we hen weer op. we zullen zien wat ze ervan vonden, ze kunnen gebruik maken van de kamer zolang ze willen. De bouw van de bakkerij gaat snel er staan al verschillende muren en iedere dag moet ik even knuffelen met de zwaar gehandicapte Lahiru. 

Vervolgens naar de familie Kumara (gezin met 5 kinderen)