Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vanmorgen zijn eerst de moeder(59) zoon (30) die geslapen hebben in een kamer bij Aryadasa opgehaald en hebben hier bij Chandrasoma en ons ontbijt gehad en vervolgens zijn ze naar hun in aanbouw zijnde huis gegaan.
 
Vandaag zijn ze daar gestart met de fundering. De buurjongens en vrienden hielpen volop mee. Het huis moet eigenlijk in 1 week opgebouwd worden. Moeder en zoon zijn vanavond toch weer naar de kamer in Aryadasa gegaan. Wij dachten dat ze dat niet zouden willen omdat ze vannacht slecht hadden geslapen door het geblaf en vechten van de honden. Aryadasa heeft 5 honden op dit moment. Toen wij er in 2003 voor het eerst kwamen hadden ze 1 en een paar katten. 

Bij de familie Kumara is er vandaag alleen maar een betonnen rand gestort op de muur die gisteren werd gemetseld en dat heeft tijd nodig om te drogen voor ze morgen weer verder metselen en verder zijn er deur kozijnen geplaatst. 

Bij de bakkerij wordt met 6 mensen gewerkt en die weten allemaal van aanpakken. Vandaag is daar de oude keuken afgebroken en is met de fundering gestart. De fundering wordt altijd gemaakt van rotsblokken en dat is een heel gepuzzel en Zwaar werk, maar de funderingen zijn altijd ijzersterk. Ook toen de tsunami kwam afgelopen 2de kerstdag was dat 9 jaar geleden. Huizen waren verdwenen of kapot maar de funderingen waren nog intact.