Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vandaag allerlei boodschappen voor ons zelf gedaan en wij hadden wel 20 horloges meegenomen en ook wel 20 brillen. Er zijn al verschillende brillen aan mensen gegeven vooral oude mensen. De horloges hadden allemaal een nieuwe batterij nodig en sommige hadden even een beurtje nodig.

De bedoeling is ze aan arme mensen cadeau te geven. Het is altijd fijn mensen en kinderen blij te maken. De kosten voor al die 20 horloges zijn € 25,-. Ook zijn er al zoveel mensen geweest, groot en klein die graag kleding of schoenen willen hebben. We nemen altijd 3 koffers met een gewicht van 20 kilo per stuk mee, dat is voor een verre vlucht toegestaan ook al kost het altijd wat moeite op Schiphol. En onze eigen spullen in de handbagage. 

Ik ben blij dat de batterij van de laptop net opgeladen was want de stroom is al 5x weggevallen in een half uur tijd. Vanmorgen ook weer met een familie gesproken die in een slecht onderkomen wonen. Nog steeds zijn we niet bij bejaardenhuis Bounavista geweest en dat is toch ons grootste project.Mr. Lal heeft het steeds druk met de andere projecten en kan daarom niet met ons er naar toe gaan en om zelf te gaan heeft ook weinig zin omdat op het ogenblik daar niet gewerkt wordt. Moeder en zoon slapen toch steeds in het bejaardenhuis en eten daar ‘s avonds ook en ‘s morgens ontbijten ze bij ons en gaan dan terug naar hun in aanbouw zijnde huis. 

Ook de hele buurt daar is blij dat ze eindelijk geholpen worden. Moeder en zoon zijn hele simpele mensen die geen opleiding hebben gehad en ook zijn ze verlegen, maar ze beginnen wat meer te praten en aan ons te wennen. Lal wilde een veranda maken voor het huis en daardoor zou de kamer kleiner worden en daar was ik het niet mee eens en Marten zei een veranda kun je niet in wonen. Ik vroeg Lal wat moeder er van vond en die wilde geen waranda dus wordt de kamer groter en daar hebben ze veel meer aan.