Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vandaag heel erg warm. We beginnen onze dag altijd met douchen (koud) geen warm water. en vervolgens doen we dan de was. Gisteren was het zondag en dus niet gewassen daarom vandaag dubbele was. 

Water koken en een sopje maken koud water erbij en dan alles wassen in de wasbak zelfs de lakens en slopen. Wij hebben een trap van beton tegen de gevel en kunnen op het platte dak de was mooi drogen. gewoon met de hand uitwringen en ophangen. Elke dag hetzelfde ritueel. Daarna ontbijten. 

Vervolgens naar de bank en later op de morgen met mr. Lal naar de school. Er zijn nog wat werkjes bijgekomen die moeten gebeuren o.a. het verven van tafels en stoelen van 2 klassen. Vervolgens naar bej.huis Aryadasa om te praten over de toiletten van de mannen. Gisteren controleerden we die even nadat de staf weg was. Het was niet normaal hoe vuil de wc was die we vernieuwd hadden en de douche die we hadden laten bij bouwen.Als ik zelf mijn zin deed zou ik ze schoonmaken maar Marten wil het beslist niet. Altijd weer hamer jij er op houdt het schoon en het helpt niet, zegt hij. We zullen zien hoe het loopt en er moeten nog wat reperaties aan het vrouwen toilet gebeuren want op het ogenblik kan dat niet worden gebruikt en moeten ze dus naar buiten naar het toilet en die toiletten zijn een eindje lopen en het is om 6 uur donker dus dat is zeer onhandig. 

Vervolgens de andere 3 projecten langs. De bakkerij en de 2 huizen vorderen gestaag. Verder nog even besproken wat er morgen weer gaat gebeuren.