Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vanmorgen heb ik om 7 uur ontbijt (rijst) gehad bij de buren, Marten wilde liever brood eten thuis. Er was van vanmorgen half 7 tot middernacht een big girl party. Het is een Srilankees gebruik. Hasini het buurmeisje is 11 jaar en is een big girl nu. Ze heeft 10 dagen opgesloten gezeten in haar slaapkamer en mocht alleen er uit naar het toilet maar dan moet haar hoofd bedekt zijn. 

Vrouwen mogen in die 10 dagen alleen bij haar komen geen mannen ook haar vader niet. En na 10 dagen komt ze dan naar buiten en dat was vanmorgen om half 7 zover. In een nieuwe jurk en leuke sieraden om haar arm en in haar haar. De hele buurt komt dan eten en overdag komen er vrienden en familie en die blijven de verdere dag tot vannacht. De muziek is keihard en de hele straat kan mee genieten. Dus het wordt laat slapen vanavond. 

Marten en ik hebben haar nieuwe schoenen gegeven die we mee hadden genomen uit Holland want iedereen komt met een cadeautje. Ook gaat ze dus 10 dagen niet naar school terwijl de andere kinderen gewoon naar school gaan. Bij ons zou zoiets niet kunnen. Vanmorgen daarna naar bej huis Aryadsa om te kijken of de toiletten en douche van de mannen schoon waren en tot onze grote verbazing waren ze 90% schoon. We houden het in de gaten.vanmiddag naar de projecten.

Bij de familie kumara waren veel mensen aan het werk om de buitenmuren te pleisteren. De muren van de huizen worden eerst gestukadoord voor het dak er op komt. Een broer van Kumara trouwde vandaag en die komen bij moeder in huis te wonen dat zijn de buren van de kumara familie. En daar moesten we ook wat eten en drinken en we hebben het bruidspaar even gefeliciteerd. 

Ook werd er in bej huis Bounavista gewerkt. Maar daar zijn we niet geweest omdat daar geen tijd meer voor was en het is hier 20 km vandaan en Mr. Lal had een sterfgeval in de familie en moest naar huis. Vanmiddag hebben we de begroting voor het naaimachine project gekregen en we gaan dat sponsoren voor Hellebeem. De monteur begint maandag met de reparaties en heeft 3 dagen nodig. Helene en Jan zijn hier zeer blij mee. Helene wil ook graag naailes geven aan gehandicapte meisjes. 

We hopen en bidden dat dat een succes mag worden.