Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vanmorgen 9 uur waren we bij school, we werden opgewacht in de centrale hal. En werden ontvangen door 2 meisjes van groep 3 en er werden ons bloemen overhandigd en daarna was er een programma waarin 2 meisjes steeds de aankondigingen deden. De een in het Singalees en de andere in het Engels.

Er werd door iedere klas apart dansen uitgevoerd in prachtige kleding. Soms op muziek en soms met drums. Heel erg mooi. In de pauze deelden we ijsjes en een schrift voor ieder kind uit. Ook vaders en moeders en kleinere broertjes en zusjes kregen een ijsje. En na de dansprogramma's werden we getrakteerd op eten en drinken. We waren tegen 12 uur weer thuis. 

Mr. Lal, Chandrasoma en Marten en ik hebben van de morgen genoten. We hadden het geen van allen verwacht. En de kinderen waren werkelijk fantastisch. Ook ik moest een woordje doen voor de kinderen en het publiek en natuurlijk heb ik ook verteld dat de school in ons dorp geld bijeen had gebracht voor het waterproject van hun school. Ginaraja kaniju vidyalaya school Welligama. Het is toch prachtig dat de school in ons dorp iets kan doen voor een school in Sri Lanka. Smiddags de projecten langs. 

De bakkerij zal over 2 dagen klaar zijn en dan moeder undula haar huis en de familie Kumara zijn bijna klaar. Morgen wordt begonnen met het huis van een arme familie met 3 kinderen. Een 2 kamer woning. 

Vanmiddag ook nog een ander gezin bezocht die ook onder erbarmelijke omstandigheden wonen met 3 kinderen maar daar kunnen we helaas deze keer niets voor doen. De Here brengt deze mensen op ons pad en we hopen en bidden dat we daar de volgende keer iets voor kunnen doen bij leven en welzijn. In de late middag een borreltje gedronken op het einde van het school project  en het project naaimachines is tot een goed einde gekomen.