Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Tegen 10 uur zijn we met de tuk tuk vertrokken naar bej huis Bounavista. 20 voor elf reden we het erf op. Mr. Dias de manager van het bej.huis was aanwezig en we hebben daar eerst een gesprek mee gehad. Er werd geselecteerd welke mensen in het nieuwe gebouw komen.

De mensen uit de broeikas verhuizen allemaal naar het nieuwe gebouw. We hebben doorgesproken dat de glazenkast niet meer geschikt is voor oudjes om er te slapen. De oudjes vinden het fijn om naar het nieuwe gebouw te verhuizen. Het is een prachtig gebouw geworden eigenlijk het mooiste gebouw wat op het terrein van Bounavista te vinden is. De badkamer is ook mooi geworden. 

Er zijn nieuwe matrassen geschonken door mensen uit australie en vanmiddag troffen we ook mensen die een half jaar in Sri Lanka wonen en het andere half jaar in australie. Ze vroegen ons of wij dat prachtige gebouw hadden laten bouwen. We vertelden dat we een stichting hadden en hoe we aan het geld kwamen. Ze vroegen ons of er nieuwe ledikanten nodig waren, we zeiden dat het heel fijn zou zijn als ze dat wilden doen. Ook zij hadden een stichting. En we vroegen of ze ook in de gelegenheid waren om wat kastjes voor de mensen te regelen. Ze zouden hun best doen. Het kan enige weken duren voor de ledikanten en kastjes klaar zijn want ze worden van hard hout gemaakt het zullen ongeveer 7 zijn. 

Zelf zijn we in Galle wezen kijken voor nieuwe ledikanten. Wij ontdekten een timmermans werkplaats waar ook een showroom bij was. In de showroom stonden prachtige bedden en meubels. Allemaal uit eigen werkplaats. We hebben 4  1 pers. ledikanten besteld die al klaar waren en nog gepolijst moesten worden en morgenvroeg 10 uur worden ze kant en klaar bezorgd bij Bounavista. Kwaliteit voor een mooie prijs. 

Het is 22.00 als ik dit schrijf en bij Bounavista wordt nog steeds gewerkt om alles vanavond klaar te krijgen want morgenvroeg worden de oudjes verhuisd. De andere projecten hebben nog steeds geen ramen en deuren. Het laatste project zouden de muren geverfd worden maar die zijn nog te nat en dan wil het verven niet. 

Het is vanmiddag gaan regenen en het regent nog steeds. Het is wat afgekoeld.