Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vvanmorgen om kwart over 9 naar Bounavista Unawatuna om de mensen naar het nieuwe gebouw te verhuizen. De 4 nieuwe ledikanten werden om 10 uur gebracht. De oudjes vinden het erg mooi en de oudjes van de andere gebouwen stonden allemaal vol belangstelling te kijken. Jammer genoeg konden we niet alles filmen omdat de telefoon vol was en daar door misten we ook de gezellige avond met alle werkers.

We nodigen alle timmermannen, metselaars, stukadoors en schilders uit om een drankje te drinken en een hapje te eten en daar na een sri lankese maaltijd. Het was echt een hele gezellige avond  met zang en dans. Een van de timmermannen kon dansen zoals Maikel Jackson dat deed. We hadden speelgoed drums gekocht voor onze snuffelwinkel en Kumara drumde daar de hele avond op. De meesten dronken arak en sommige bier. Wijzelf dronken Arak en bier. Kleine hoeveelheden. 

Van 18.00 tot 21.00 was de party. We hebben allen genoten en de mannen bedankt voor hun inzet. Wat zouden we moeten beginnen zonder hun inzet en Mr Lal en ons Sri lankese gezinnetje en bovenal de hulp van onze Hemelse Vader en zijn zoon Jezus Christus. Vanavond kregen we een kruis met Jezus Christus hangend aan dat kruis als kadootje aangeboden. Misschien vinden jullie het gek maar het heeft mij tot tranen bewogen. Dan denk ik zouden de boehdisten er iets van begrijpen? 

Ook vandaag was er Violet van 76 jaar in bejaardenhuis Bounavista die tegen me zei: ik hou van Jezus Cristus want jij bent als een moeder voor mij. Ik vind dit toch heel bijzonder dat een oudere vrouw dat tegen mij zegt. Van het begin af aan dat wij in Bounavista kwamen heb ik dat altijd een bijzondere lieve vrouw gevonden omdat ze zelf invalide was, ze viel in beide zijden, maar hielp toch de andere oudjes. Nu kan ze dat niet meer, 2 jaar geleden nog wel maar nu woont ze zelf tussen de oudjes in een andere afdeling. Zij had een kast met een slot die kapot was en iemand heeft het beetje geld dat ze had van haar gestolen en daarom hebben we haar een kast gekocht die op slot kon. Ze is er super gelukkig mee. wat is dat toch hart verwarmend dat je iemand blij kan maken met zo weinig. 

Er kwam ook iemand langs voor de Engelse krant. We wachten af wat dat wordt. Marten houd niet van dat soort publiciteit. Chandrasoma had dat geregeld zonder ons daarvan in kennis te stellen en Marten was daar kwaad om.