Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vanmorgen half 10 zijn we begonnen met het overhandigen van de huizen. We zijn begonnen bij ons laatste project. De fam. Lokubaranige. Zij woonden met hun 3 kinderen in de oude klei hut. Ze zijn superblij met hun nieuwe huis. 2 kamers en een toilet. De oude hut stond op instorten. Ze hebben een zoon van 7, Nuwan en een zoon van 4, Kaviska en de jonste zoon Isan is 1 jaar oud.
 
Toen naar het huis van Moeder Undula en zoon Samila. Daar kregen we een bloemenkrans om en ook daar openden we de deur met een sleutel. En natuurlijk moet je in ieder huis eten. We hebben altijd een koffer over als we terug gaan. We komen met 3 volle koffers en gaan met 2 half lege terug. 
 
Moeder Undula heeft de 3de koffer van ons gekregen om haar kleren in te doen en ook daar was ze erg blij mee. Toen naar de Kumara familie waar we met een schaal vol bloemetjes welkom werden geheten en ook daar kregen we slingers om onze hals. Deze waren van plastic. Daar ook een lint doorgeknipt om de deur te openen. En maar weer eten en drinken en dan naar de bakkerij ook daar worden we met bloemen verwelkomd en daar moeten we bij de deur van het huis een lint doorknippen en bij de deur van de bakkerij. Ook weer eten en drinken en afscheid nemen. 
 
Een maand lang kwam je bij verschillende huizen dagelijks over de vloer. En natuurlijk afscheid nemen van Mr. Lal. Chandrasoma, Pryanka en Sandika brengen ons naar het vliegveld. We huren altijd een busje met chauffeur.  We vertrekken vanavond om 21.30 naar het vliegveld en dat is 17.00 hollandse tijd. Om 4.30 vertrekt onze vlucht naar Abi Dabu. We stoppen daar 2 uren en vliegen dan naar Amsterdam en komen, als alles goed gaat, om 14.00 aan. We worden opgehaald door vrienden uit zevenhoven en vandaar naar huis. 
 
We hopen d.v. dat we om 18.00 of 19.00 thuis zijn.