Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Het is een poos stil geweest maar we hebben niet stil gezeten. De Snuffelwinkel heeft vanaf februari t/m eind december 2014 € 9000,- opgebracht. Het is geweldig dat velen spullen inbrengen en ook weer velen het kopen, daar zijn we heel erg dankbaar voor.

We hopen en bidden dat we ook het komende jaar ons weer mogen inzetten en dat we dat kunnen doen ook dankzij onze vrijwilligers. Onze Hemelse Vader heeft ons rijk gezegend ook in dat opzicht. We hebben de begrotingen binnen van 3 scholen die onvoldoende drinkwater hebben. Het is een gebied die vrij ver van ons werk gebied ligt. Het is bergachtig gebied zonder waterleiding. 

En de scholen staan alle drie boven op de top van een heuvel. Er is 1 school (Sugeeswara Mahada Vidyalaya school) die het water met jerrycans moet aandragen, het is ook tevens een school die de schoonste WC s heeft. Maar u begrijpt alles moet met emmertjes gebeuren. De ouders hebben zelf de put gegraven om de kosten te drukken onderaan de heuvel. De put is 13 meter diep maar de zijkanten bestaan uit zachte aarde en daardoor stort hier en daar de aarde naar beneden. 

Dus worden door onze aannemer  betonnen cilinders  geplaatst in de put. Rondom de put wordt een platform gemaakt. Er worden vlakbij de put 4 betonnen pijlers gemaakt met een hoogte van ongeveer 4 meter waarop een betonnen tank wordt gemaakt en een pomp huis wordt gemetseld waarin een elektrische pomp wordt geplaatst vandaar gaan er leidingen ondergronds naar boven naar de school en worden er 3 dubbele buiten kranen aangelegd met platforms van beton. Er worden 3 wasbakken geplaatst in 3 verschillende klassen en er worden kranen aangelegd in de wc s. totale kosten € 3.100.- De 2de school, Paraduwa Junior school in Akuressa. 

Bestaande put is niet diep genoeg en geeft te weinig water. Ook hier graven de ouders de put dieper. Van deze put zijn de wanden sterk genoeg. Oude pijpleidingen moeten vervangen worden. De pomp die in de put zit is niet sterk genoeg om het water naar de top te vervoeren er moet een extra pomp huis komen halverwege de heuvel met een pomp om het water verder te transporteren. Deze school heeft vele gebouwen her en der op de heuvel gebouwd. Ook hier moeten pijlers en een tank gebouwd worden. Een plastic tank is € 900.- goedkoper maar een betonnen tank gaat langer mee en het water blijft koeler. 

In 16 klassen worden nieuwe wasbakken geplaatst en er worden 5 tuin kranen geplaatst met platforms. Kosten € 4.275 als er een betonnen tank wordt geplaatst en  € 3.375 als er een plastic tank geplaatst wordt. De 3de school Lenawa Junior school in de plaats Lenawa. Op deze school zijn vele reparaties te doen en de bestaande waterleidingen vanaf de put moeten vernieuwd worden en er moet een nieuwe pomp komen want de oude is in slechte conditie.  

In 6 klassen worden wasbakken geplaatst en er komen 3 tuin kranen met platform  op 4 toiletten moeten leidingen en kranen aangelegd. Kosten € 2.150.- 

Binnenkort start de aannemer met deze projecten en wij bezoeken ze dan als we DV januari 2016 gaan en hebben nog veel meer projecten op stapel. Een huisje voor een gezin met 3 kinderen die onder een afdakje wonen en we gaan naar stichting Hellabeem die gehandicapte jongens een vak leren, er wonen op dit moment 32 jongens intern. 

Vorig jaar hebben wij voor hun de reparatie van 14 naaimachines betaald. Ook gehandicapte meisjes krijgen daar nu naailes. Ook kijken we of er een bejaardenhuis hulp nodig heeft en wat er verder op ons pad komt. Zijn het projecten die u aanspreken? Een bijdrage is altijd van harte welkom op NL42 RABO 0135 892 031 t.n.v. St. Actie Sri Lanka, Haulerwijk. 

Wij houden u op de hoogte. 

Marten en Fokje Cruiming 
Eikensingel 4A, Haulerwijk. 
tel 0516-422411 of 0628508613