Actie Sri Lanka

Slideshow Image

2 Januari vertrokken we om half 12 van huis naar Schiphol. We werden gebracht door Henk Jan en Tiny, onze oudste zoon en partner. We hadden thuis ingecheckt voor Frankfurt/Colombo maar voor Amsterdam Frankfurt lukte dit niet en op de luchthaven ook niet met de machine, dus gingen we naar de balie van KLM om in te checken. 

We kregen een instapkaart maar nog geen stoelen toegewezen er zat schijnbaar iets fout, we konden ons bij de gate melden voor het instappen en kregen nieuwe instapkaarten met stoelnummers, maar de oude moesten we goed bewaren omdat daar een stukje van de 4 kofferlabels zat opgeplakt met bestemming Colombo en ik stopte de oude instapkaarten in de tas met de film en foto camera. Dat was ons geluk bleek later. Op Frankfurt aangekomen bleek ons vliegtuig naar Colombo 1 ½ vertraging te hebben, dus gingen we in een restaurant een broodje eten met koffie. Onze bagage stond op de vloer naast ons. Na het eten pakten we onze bagage weer op we hadden 2 plastic tassen, laptoptas, de winterjassen en 2 handbagagekoffers, handtas en film/fototas. We volgden de weg naar de gate waar wij moesten zijn. We moesten de trap op naar boven en daar moesten we met de instapkaart door protectie poortjes en vervolgens weer door de beveiliging, weer alles op de band enz. de gates in die vleugel waren 1-12 en wij moesten naar gate 8. Er was een hele grote wachtruimte daar en het duurde nog een klein uurtje voor met instappen zou worden begonnen. We gingen zitten en ikzelf ging een boek lezen na ongeveer 3 kwartier gezeten te hebben kwam er een man de wachtkamer binnen die een tas boven zijn hoofd omhooghield en riep in het Duits, al lopend door de wachtruimte, van wie is deze tas en hij riep dat steeds. Marten keek mij aan en zei dat is een bekende tas en zag dat inderdaad zijn tas met film en foto camera miste en liep snel achter de man aan. De man vroeg hem wat in de tas zat en na het beantwoord te hebben gaf de man hem zijn tas. Door de koffer labels wisten ze dat onze eind bestemming Colombo was en kwam de man van het restaurant naar gate 8. Onze vlucht verliep prettig en kwamen 3 januari om 11.00 aan. 

We verlieten in Colombo het vliegtuig door de slurf en een paar gangen naar de hoofdgang om richting uitgang te gaan maar vlak vooraan waren wc’s en Marten moest nodig plassen en in de tijd dat hij daar was controleerde ik de bagage en ontdekte tot mijn grote schrik dat ik mijn handtas niet over mijn schouder had. Inmiddels kwam Marten terug en ik zei: blijf bij de bagage ik heb mijn handtas nog in het vliegtuig en daar zaten heel belangrijke spullen in. Ik rende terug naar de zijgang waar we uit waren gekomen en zei tegen de bewaking aldaar dat mijn handtas nog in het vliegtuig was. Hij zei: u mag niet terug naar het vliegtuig en hij riep naar een andere bewaker in het Singalees en zei: ik heb uw instapkaart nodig, ik rende terug om in de bagage te zoeken maar kon hem door de zenuwen niet vinden. De beide bewakers kwamen aangelopen en zeiden zoek maar niet verder, volg ons en we gingen terug naar het vliegtuig. Het was er een drukte van belang, bewakers, schoonmakers en ook de bemanning was nog aan boord, ik was helemaal in paniek en ze probeerden mij gerust te stellen, vroegen naar het stoelnummer en hoe de tas er uit zag. We zaten bijna achter in het vliegtuig op stoelnummer 54 maar of het nu A,B,C,D,E,F,G of H was kon ik me niet bedenken want we zaten wel in een rij van 8 stoelen naast elkaar. 2 aan elke kant bij het raam en dan naast de 2 gangpaden 4 stoelen. Een groot toestel met meer dan 400 mensen aan boord. Maar een andere bewaker kwam met mijn tas aanlopen en hij zei: nu kunt u opgelucht adem halen en dat was inderdaad het geval. 

Bij de uitgang wachten de aannemer en Chandrasoma op ons. Het was een blij weerzien en onderweg samen warm eten voor € 11.- met z’n vieren een heerlijke maaltijd met drinken en ieder een verschillend menu. Pryanka wachtte thuis op ons en onze kamer was schoon en rook fris. S’avonds lagen we om half 9 in bed want in het vliegtuig hadden we weinig geslapen. 

Dat waren onze eerste 2 dagen.