Actie Sri Lanka

Slideshow Image

De tientallen brillen die we meegenomen hebben uit Holland vliegen de deur uit er zijn nog maar 2 brillen over. Meest oudere mensen komen voor een bril. Vanmorgen zijn we naar de opticien geweest met een man van 80 jaar die heel graag een bril wilde maar bij onze brillen niet de goede kon vinden. 

De opticien heeft oogmetingen gedaan en morgen is de bril klaar. We betalen € 22.50 voor een aangemeten bril. Ook zijn we vanmorgen naar een lagere school geweest om inlichtingen te vragen voor 2 kinderen een meisje Imalsha van 13 en haar broertje Kawindoe van 11jaar. Zij worden groot gebracht door opa 70 en oma 70 en hebben ook nog een oudere zus van 18 jaar. Hun vader overleed 3 jaar geleden en moeder heeft de kinderen verlaten voor een andere man en heeft nooit meer naar haar kinderen omgekeken. Zij is de dochter van de opa en oma. De oudere zus kan niet werken zij heeft een beschadiging aan haar hersenen en ze helpt oma met de verzorging van de kinderen. Opa kan niet werken, hij heeft problemen met 1 van zijn benen en heeft die in het verband. Dus jullie begrijpen wel dat daar nagenoeg geen geld binnen komt. En de hoofd meester en een lerares zeiden dat de kinderen ook wel eten op school kregen omdat er gewoon geen eten voor hen thuis was. De kinderen werden uit de klas gehaald en wij hebben even met hun gepraat en zij vertelden waar ze woonden. Wij zeiden tegen de hoofdmeester dat wij naar opa en oma zouden gaan om de situatie te bepraten en te kijken wat ze nodig hadden en hij vond het fijn als wij wat voor de kinderen konden doen. 

We zijn vanmiddag gelijk na het eten naar het adres gegaan met een tas vol dagelijkse boodschappen. We troffen een krot van een huis aan zonder ramen wel een voor en een achter deur maar verder een donker huis en een krot van een keuken waar een bed in stond waar de 2 kleindochters moesten slapen. Ik vroeg wat ze nodig hadden aan spullen. Kleding voor iedereen, handdoeken, schoolkleding was besteld en klaar, maar niet opgehaald  omdat er geen geld voor was en schoolschoenen voor de beide kinderen. We hebben de kinderen meegenomen naar onze kamer waar we nog koffers vol kleding hebben staan en ze hebben diverse kleren uitgezocht ook voor de oudere zus en opa maar voor oma hadden we niets wat paste. Allemaal te groot of te kinderlijk. Toen zijn we naar een winkel gegaan voor handdoeken en naar de schoenen winkel voor schoolschoenen en sokken. Ze kwamen met heel wat tassen thuis. We hadden graag een huisje voor hen willen bouwen maar we hebben al 3 project huizen en deze kan er jammer genoeg niet meer bij. Ze zullen moeten wachten tot we weer wat geld verzameld hebben. We volgen dit gezin zolang we hier zijn zodat ze niet zonder eten komen te zitten.