Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Gisteren was al aangekondigd met een luidspreker auto dat we vandaag zonder stroom kwamen te zitten. Voor Pryanka een probleem in de winkel omdat ze 1 koelkast en 2 diepvriezers in de winkel heeft en met zo’n hoge temperatuur is het niet zo best. En vanavond om half 7 was de stroom er pas weer. Onze kamer zat dus ook zonder airco, maar dat was niet erg omdat we de hele dag langs de projecten gingen en vanmiddag om half 4 naar Hellabeem gingen.  

Een organisatie die wordt gerund door een Nederlands echtpaar, beide zijn ze fisyotherapeut en die hebben een school voor gehandicapte jongens die een opleiding krijgen om een beroep te leren en zelfstandig te wonen,koken, keding wassen enz. planten en groente kweken, champignons, reparatie televisies, radio’s, telefoons, computers enz. Ze zijn 3 a 4 jaar inwonend. Tegen woordig leren ze ook rolstoelen repareren en bekleding maken. Als ze het diploma gehaald hebben worden ze ook op weg geholpen om een winkeltje of bedrijfje te beginnen. 

In 2002 is deze organisatie opgericht. In 2014 hebben we de reparatie van 14 naaimachines gesponserd welke ze nog steeds gebruiken. Deze keer sponseren wij een nieuwe orthopedische machine die voor vele doeleinden wordt gebruikt bv. zelf protheses maken, bekleding voor de rolstoelen, Het is een zware naaimachine die leer, plastic, kanvas enz. kan naaien. Om zoveel mogelijk dingen zelf te maken en te onderhouden. Ook wordt de machine  voor het leerproject gebruikt. De machine kost 66.000 roepies dat is ongeveer € 420.- Als de machine aankomt gaan we er even weer naar toe. Vaak wonen er 32 jongens en van tijd tot tijd zijn er ook gehandicapte meisjes voor naailessen en die wonen er dan een half jaar en dan is het aantal verdubbeld. Wij zelf vinden het een heel mooi project. Voor gehandicapte jongeren zijn nagenoeg geen scholen.