Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Deze morgen de dayanande familie bezocht, in 2007 hebben we hun een huisje gebouwd. Zij leefden toen in erbarmelijke  omstandigheden, maar sinds wij hun een huis gebouwd hebben zijn ze toch steeds een beetje vooruit gegaan. Ze hadden 6 kinderen waarvan de jongste toen nog geen jaar. Maar nu hebben ze de 2 jongsten nog thuis en de rest is getrouwd. Ze trouwen hier erg jong.  

Vanmiddag om 12 uur waren we samen met Pryanka en Chandrasoma uitgenodigd bij familie van Pryanka haar schoonzus Tasika. Haar vader is 3 maanden geleden gestorven en het is hier de gewoonte als een dierbare 3 maanden overleden is om daar een party voor te organiseren. Armsgiving noemen ze dat. Dan komt er een heel stel monniken in huis en die preken hele verhalen.  Daarna als die weggegaan zijn kun je een cadeautje aan de weduwe overhandigen en haar sterkte wensen en daarna staat er een heel buffet klaar voor alle mensen die gekomen zijn. En dat zijn er heel wat.  

Ook wij konden mee eten en we werden behandeld als koning en koningin zo voelde het en dat maakt het voor ons heel ongemakkelijk, Wij willen hun gelijke zijn en niet hun meerdere. Er was een meisje met het down syndroom en ze kwam zomaar even met ons praten en dan ging ze weer en even later kwam ze weer even praten, wij vonden dat erg lief.  

Nadat we thuis kwamen was mr. Lal er om ons mee te nemen naar de projecten. Ze schieten allemaal mooi op. We hadden koffers met kleding en schoenen meegenomen en de gezinnen konden kleding passen en voor groot en klein was er wel wat. We hebben al eerder kleding uitgedeeld  en de koffers beginnen al aardig leeg te raken.