Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Kwart over 7 ontbeten en even de was doen en om 9 uur kwam mr. Lal. We hebben samen rond de tafel gezeten om alles op een rijtje te zetten wat scholen betreft zonder drinkwater. In de eerste week zijn we bij 5 scholen langs geweest waarvan 3 helemaal geen drinkwater hebben en waar respectievelijk  350, 180 en 98 kinderen heen gaan  een 4de school heeft te weinig drinkwater dat ook nog eens van een door de natuur ontstaan watertje boven van de berg komt waar ook nog eens veel struiken en bomen groeien en dat watertje  is ook nog moeilijk te bereiken dus hoe zal je dat dan schoon maken?

Er gaan 404 kinderen naar deze school. Waterputten zijn niet aanwezig bij geen van de 4 scholen. De 5de school heeft vinden wij voldoende drinkwater. Na onze vergadering zijn we naar Ahangama 4 km. Verderop  gegaan om een soort van tractor te huren. Het huis van Phuspa Kumara (1ste project nu) had een tijdelijk dak op hun onderkomen dat dak bestaande uit ijzeren golfplaten en kokosnoot balken wordt met die tractor naar opa en oma’s huis gebracht die de 4 kleinkinderen groot brengen. De fam Premadase. Mr. Lal zal het dak van de keuken daarmee verbeteren want het dak wat er nu opzit is krakkemikkig en lek en de 2 kleindochters slapen in die keuken zoals ik ook al eerder vertelde. Het is een tijdelijke oplossing want zodra we weer geld van de winkel bij elkaar hebben is onze eerste prioriteit een huis voor hun. Oma is al heel lang ziek en gaat iedere maand naar het ziekenhuis en dat was dus vandaag ook weer zover, maar voor ze konden gaan( met de tuk tuk) moest hij geld bij elkaar zien te krijgen om de tuk tuk chauffeur te kunnen betalen. En ging hij dus zijn huisjes waar hij wel eens klusjes doet langs. Wij kwamen hem toevallig tegen en hebben hem meegenomen naar huis en hem geld gegeven voor de tuk tuk. Oma heeft elke dag pijn over heel haar lichaam en slaapt daardoor ook heel slecht. Ze ziet er altijd verschrikkelijk moe uit. 

Daarna was het weer tijd om te warm eten. Na het eten hadden we een paar uren rust en bleven binnen omdat het veel te warm was buiten en heel veel vliegen. De stroom was weer eens uitgevallen vanmorgen en dus werd het in onze kamer ook warm zo zonder airco. Om 4 uur zijn we met Mr. Lal langs de projecten gegaan. De Kumara familie is altijd heel gezellig, je staat er versteld van hoeveel mensen daar niet over de vloer komen en ze helpen bijna allemaal mee. Het huis op zich is bijna klaar alleen moet er nog een dak op en ramen en deuren moeten nog geplaatst. laat in de middag zijn ze met de tuin bezig om die op orde te krijgen want het is met de bouwerij werkelijk een grote bende, De kleren liggen buiten in plastic zakken opgestapeld er is geen andere plaats om op te bergen. Niet alleen Phuspa en Mala moeten in het nieuwe huis wonen met hun 3 kinderen, maar ook een vriendin met haar kindje woont daar.

Het 2de project is klaar maar het huis moet nog geverfd worden en ramen en deuren geplaatst. Dan naar het huis op de heuvel in de jungle. Het huis vordert langzaam omdat het een moeilijk zwaar werk is om alle materialen boven te krijgen, het gaat allemaal stuk voor stuk. 
We hebben nog nooit zo’n moeilijk project gehad.