Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Alweer vrijdag. Vanmorgen boodschappen gehaald voor de familie Premadase en ook wat school spullen voor de 3 kinderen. Opa is zelf begonnen om het dak te verbeteren van de keuken, het gaat langzaam maar hij zet door. 

Vanmiddag langs de projecten, het huis op de heuvel heeft de muren op hoogte en bij  het huis van de fam. Kumara is vandaag het dak dicht gemaakt. De nokpannen gaan ze morgen plaatsen en het dak op het toilet en keuken. Bij de rest wordt morgen niet gewerkt i.v.b. met poyaday, betekent volle maan. Dan hebben de meeste mensen die boeddhist zijn een vrije dag. 

Vanmiddag toen we onderweg waren heb ik  2 vechtende leguanen gefilmd en gefotografeerd. Ze verwonden elkaar tot bloedens toe en ik probeerde met het gooien van stengels ze uit elkaar te krijgen maar ze vochten gewoon door. 

Hoe het afgelopen is weten we niet want we zijn weer verder  gegaan. Chandrasoma had zo’n vechtpartij ook nog nooit gezien. Heel bijzonder dus. Pryanka is vanavond naar de dokter geweest want ze had rugklachten en heeft medicatie gekregen. De dokter hier heeft 's avonds spreekuur.