Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Om half 9 gingen we op stap naar Phuspa en Mala’s huis om samen met mala en zoontje en het mini hondje Pinky naar de dierenarts te gaan. De dokter sprak Hollands en onder zocht de puppy en woog haar. Het is een gezond hondje en ze heeft een tablet voor ontwormen gegeven en een inenting. En Mala moet verschillende data komen voor ontwormen  en injecties en als ze 7 maanden is wordt ze geopereerd (sterilisatie). 

We hebben voor alle data betaald en Chandrasoma zal met haar meegaan. We waren met de lunch pas weer thuis. Na het eten gingen we naar een plaats hier 20 km vandaan waar we via via te horen kregen dat daar een arme familie woonde. En inderdaad ook die familie woont zeer armoedig. Vader, moeder, zoontje, gehandicapte zus en oma van 75. 

Ze zijn hun huis kwijt geraakt door een modderstroom, dat gebeurt in dat gebied wel vaker en sinds een jaar wonen ze in een hut van golfplaten (slaapkamer) plastic en een soort oude binnentent waar het woon gedeelte is maar ook bedden staan. En een oude krakkemikkige keuken van oud hout gemaakt. Er wordt op open vuur gekookt. De wc is van palen en plastic. Vader werkt nu en dan als er werk is en hij moet voor het hele gezin zorgen. We hebben er notities van gemaakt en zullen zien hoe alles gaat verlopen 

Daarna langs de projecten. Op de heuvel wordt ook wat harder gewerkt door de bevolking daar en de vaste stukadoor en helper. We waren om 18.45 weer thuis en zijn bezweet en moe. Een douche en vroeg naar bed.