Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Het is alweer een jaar geleden dat we nieuws hadden. In September 2016 is onze aannemer Mr.Lal begonnen met de bouw van een huis voor opa en oma Premadase die drie kleinkinderen op moeten voeden omdat hun dochter is vertrokken met een andere man. Opa is niet altijd instaat om te werken ze zijn de 70 gepasseerd en zien eruit als 80. 

Wij hebben hun 10 maanden gesteund met een voedselpakket iedere week. En ook tijdens de bouw van hun huis was er voldoende voedsel. Het huis is vorige week opgeleverd en sindsdien woont de familie in het huis. We hebben foto’s toegestuurd gekregen en jullie kunnen die bij de foto galerij bekijken. 

De bouw heeft vele maanden langer geduurd dan de planning was.  Ook wordt er binnen enkele weken begonnen met drinkwatervoorziening bij 2 scholen: Mara Kanista Vidiyalaya in de plaats Henegama met 404 leerlingen en Mara Kanista Vidiyalaya in Nimalawa Kawanke met 180 leerlingen. De waterput wordt 1 km van de school gegraven en het water wordt vandaar naar de school getransporteerd. 

Een andere mogelijkheid schijnt er voor deze school niet te zijn en dan moeten er bij beide scholen beton pilaren worden gebouwd waarop een betonnen watertank op wordt gemaakt en vandaar moeten leidingen aangelegd worden naar de lokalen en wc’s en wasbakken en kranen geplaatst. Kosten 1ste school € 4300.- en voor de 2de € 4.800. In Januari a.s. hopen we weer naar Sri Lanka te gaan en hopen dan nog 2 scholen van drinkwater te voorzien. 

Onze 2de hands Snuffelwinkel, ten bate voor Sri Lanka, loopt heel goed, openingstijden donderdag en vrijdag van 13.15-17.00 en zaterdags van 9.00-17.00, Norgerweg 6b, ingang bloemenpotpourri, Haulerwijk. 

Wij houden u op de hoogte.