Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Woensdagmorgen zijn we om 5 uur de deur uitgegaan richting Schiphol. 7 uur kwamen we daar aan. Onze schoondochter Tiny bracht ons met de auto. Eerst de grote koffers afgeven en daarna door de security met de hand bagage. Beide koffers handbagage gingen naar de andere baan voor een extra check.

De man vroeg verkopen jullie brillen? Nee zeiden we, we geven ze weg aan arme mensen in Sri Lanka. Oke, zei hij dat is fijn. Om 10.15 was onze vlucht naar Abi Dhabu met KLM en dan overstappen in Sri Lankan airlines en donderdagmorgen 5.15 landen we in Colombo. Nederlandse tijd 1.15. Dan door de douane en koffers ophalen, geld wisselen en dan ben je zo weer een uur verder.

Chandrasoma en Mr. Lal stonden op ons te wachten. En dan naar Goviyapana een rit van 3 uren. Om 5 uur Nederlandse tijd waren we op de eindbestemming in Goviyapana lokale tijd hier was 9.00. We zijn dus 24 uur onderweg geweest en totaal niet geslapen. Dus hebben we vanmorgen een paar uren geslapen en voelen ons nu veel beter.

 

Het is hier 28 graden. Morgen gaan we de projecten langs. Het laatste drinkwater project zal binnen enkele dagen starten en wordt weer totaal anders dan de anderen. Het is een Tamil school. De Tamils zijn ook een aparte groep in dit land uit die groep kwamen de Tamil-tigers die jarenlang een burgeroorlog veroorzaakten waar de gewone Tamils ook onder moesten lijden.