Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen voelde Marten zich weer goed, maar was nog erg moe. Kwart voor 10 op pad met Mr. Lal naar een gezin met een gehandicapt meisje Christa. Ze hebben veel geldzorgen omdat Christa dagelijks medicijnen nodig heeft en ze  heeft een consult nodig bij een goede specialist en daar hebben ze geen geld voor. de stichting gaat dat betalen en dan zien we wel verder.

Christa is spastisch en verstandelijk gehandicapt en kan niet gewoon eten, alles vloeibaar en  heeft 24 uur per dag verzorging nodig ze is 11 jaar oud. Ze heeft nog 2 oudere gezonde broers. Vader is al een paar weken niet aan het werk door moeilijkheden met zijn rechter been, pijn, opgezet en een blauw rode kleur. Geen werk, geen geld. daarna zijn we gaan kijken naar het nieuwe huis op de heuvel.

Een jong gezin met 3 kinderen verloor hun huis doordat er tijdens de storm een dikke  boom opviel en het huis vernielde. Het gebeurde bij nacht terwijl de kinderen in bed lagen te slapen en de ouders op de grond. Moeder raakte gewond aan haar hoofd maar de rest bleef ongedeerd. De jongens zijn 11, 5 en 3 jaar. Gisteren was het huis klaar. Het is een hele klim om  er te komen. Petje af voor diegenen die alle materialen voor de bouw naar boven moesten sjouwen. Wij hadden het met 1 steen op de schouder nog niet eens gered.

We waren tegen 2 uur weer thuis, wat eten en toen ontspannen. Marten lag een deel van de middag in bed omdat hij erg moe was. Vanavond was hij na het eten van 1 plakje brood en een halve rottie , dat is een pannenkoekje gemaakt van meel en kokos, weer niet lekker, weer overgeven. We zullen zien wat de dag morgen brengt.