Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen in Welligama boodschappen gedaan o.a. naar de groente markt en daarna met Mr. Lal naar de Mara Henegama Kanista Vidyalaya school waar gisteren begonnen was met een toilet voor jongens (urinoirs).

Het drinkwaterproject was daar klaar toen wij kwamen, maar vandaag hebben we zo veel mogelijk kunnen filmen en de kinderen waren helemaal enthousiast er zijn 392 kinderen van 6 tot 16 jaar. verschillende trappen leiden naar verschillende niveaus want er zijn gebouwen laag en hoog gebouwd en tuin kranen met betegelde wasbakken staan ook op verschillende niveaus. in veel klaslokalen zijn ook wasbakken en kranen aangelegd.

Best een groot water project en de put is beneden aan de weg gebouwd met het pomphuis. 14.00 waren we weer thuis om te eten. Vanmiddag ook bij een gezin geweest die ons had gevraagd of we de bijlessen van hun dochter konden betalen. Je gaat dan kijken hoe ze wonen en je vraagt om het rapport van het kind. Ze had hele goede cijfers en de mensen woonden in een goed huis waar ze ook een stuk hadden aangebouwd. We hebben hen uitgelegd dat we ons inzetten voor gezinnen die het echt arm hebben en als voorbeeld hebben we opa en oma  Premadase genoemd. Dus nu weten ze onze standpunten.

De verdere middag konden we genieten van onze rust.