Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Gisteren alleen maar naar de school geweest waar de jongens toiletten worden gemaakt en ook vandaag zijn we er geweest. De muren zijn op goede hoogte en zijn bepleisterd en ze zijn bezig de plas bak van cement te maken. Ook hebben we het drinkwater project, wat ook door onze organisatie bekostigd is in 2017, bekeken bij een school waar 98 leerlingen zijn.

De school heeft maar 2 gebouwen waarin  11 klassen. De hoogste klas had maar 5 kinderen die ongeveer 15 jaar oud zijn die doen het eind van het jaar examen. Er naast was ook een school waar kinderen heen gaan vanaf 16 jaar en die opgeleid worden tot timmerman en meisjes vanaf 16 jaar  die naailes krijgen om zelf kleding te maken. Die kinderen blijven een jaar en doen dan examens en vervolgens komen er weer nieuwe kinderen die ook die opleiding krijgen, zij hebben water maar het is geen drinkwater voor schoonmaak en toilet is het goed genoeg. Mr. Lal zal de hoofdmeester van de naast gelegen school vragen of er een waterlijn gelegd mag worden van hun watervoorziening naar de school ernaast. wij wachten af. Vervolgens zijn we naar een school gegaan die wel water hebben maar problemen met het pomphuis en met de watertank. De hoofdmeester was naar een vergadering zoals alle hoofdmeesters van de scholen waar we geweest zijn. En we komen er nog op terug.

Vervolgens zijn we naar een arm gezin gegaan die moeilijkheden hebben met hun toilet. dat is misschien iets voor de toekomst en is niet zo duur. zij wonen in een stuk waar ieder half jaar een overstroming is van de rivier en dan moeten mensen hun huis verlaten. hun toilet is oud en ook de septictank is stuk, vader werkt heel vaak niet omdat hij dan erge hoofdpijn heeft. En als het vernieuwd wordt is het voor een overstroming geen probleem. 14.00 waren we thuis voor de lunch en Mr. Lal had nog een ander klusje te doen en is naar huis gegaan.

Verder kunnen we onze gang gaan vandaag.