Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Gisteren zijn ze begonnen met het aanleggen van tuinkranen bij de school alhier. Het wordt een soort aanrecht met meerdere kranen het geheel staat op een nieuw gestort betonnen plateau. In Akkuresse moet het urinoir gedeeltelijk worden betegeld dus ook de plasgoot en daar is op het moment geen werkvolk voor.

Morgen wordt begonnen met het waterproject bij de Tamil school en dat is van hieruit zeker 3 kwartier rijden. Vandaag zijn we ook wezen kijken bij Ajith en zijn familie voor hen bouwden we in 2012 een huis en ook hebben we daar kleding en schoenen gebracht en hun naaste buren hebben 4 kleine kinderen ook daarvoor was kleding en schooltassen. Gisteren naar het grote bejaardenhuis geweest waar we in 2014 een gebouw hebben laten bouwen waarin 9 personen wonen en wij hebben hen een compliment gegeven omdat het daar zo netjes en schoon is en ook de aangrenzende badkamer was schoon. Er waren wel wat reparaties die aangepakt moeten worden en daar gaan we uiteraard voor zorgen.
Maar ook zijn er in datzelfde bejaardenhuis kamers die er niet goed uit zien en waar we graag wat aan zouden willen doen. En dat willen we toch met Mr. Lal bespreken en dat zou dan misschien een project voor het komende of volgende jaar kunnen worden.

Het grote bejaardenhuis (Bonafista) telt meer dan 150 ouderen. Het kleine bejaardenhuis "Äryadasa" telt 6 vrouwen en 5 mannen. De badkamers in de ziekenboeg die we in 2010 hebben gebouwd, 3 kamers en die zijn schoon maar de 3 badkamers zijn smerig, allemaal aanslag en kalk.

We zullen zien of we dat ook kunnen verbeteren, maar Marten wil niet dat ik daar ga schoonmaken, Marten zegt altijd we zijn geen schoonmaakbedrijf, maar ik zou er geen moeite mee hebben. We zullen zien hoe het verder gaat.