Actie Sri Lanka

Slideshow Image

‘S morgens is de temperatuur wel lekker maar naar mate de dag vordert wordt het warmer en vandaag steeg de temperatuur boven de 35 graden. Deze morgen hebben we boodschappen gedaan in Welligama, het is een stadje waar veel groente en fruit en vis te koop is. De vissers varen ‘s avonds uit met kleine bootjes en komen de volgende morgen terug met allerlei prachtige vissen, te mooi om op te eten. Er wordt ook heel veel vis gedroogd in de zon op grote rekken. Welligama heeft een prachtige baai met vele vissersboten.

 Op de terug weg een zijweg ingeslagen naar een restaurant die hoog boven de baai ligt en waar je een adembenemend uitzicht hebt over die baai en de Indische oceaan. We hebben er even een drankje genuttigd samen met Mr.Lal en Chandrasoma, daarna naar huis en was het tijd voor ons warme eten, Pryanka zorgt goed voor ons.

Na het eten naar de school alhier. Alles vordert langzaam omdat er ook maar 2 mensen werken. Gelukkig liggen de tuinkranen waar ze aan werken in de schaduw. De meeste kinderen waren al naar huis maar er waren toch een paar klassen aan het volleyballen. In de maand januari wordt er alleen maar op de scholen gesport en trainen zo voor de sportdag aan het eind van de maand, dus geen lessen in rekenen en taal. Vervolgens een rondrit gemaakt met de tuc tuc langs prachtige natuur en zo naar Dikumbura gereden waar we 2 jaar geleden een huis op de heuvel hebben gebouwd. Het is allemaal jungle daar, omhoogklimmen van steen op steen en tussen de bomen door. Ze waren erg blij om ons te zien. De oudste dochter was inmiddels getrouwd en had een baby van 11 maanden en hun andere kinderen, 3 zonen zijn nog schoolgaand 8,10 en 14. Zij woonden 2 jaar geleden in een hutje van plastic. Ze zagen er allemaal heel gelukkig uit en de jongste kinderen praten honderd uit en plukten een paar mooie bloemen voor mij.

En het valt ons altijd weer op als we een nieuw huis gebouwd of een huis verbeterd hebben dat de mensen er veel gelukkiger uitzien en ook lijken de ouders jonger. Ook Mr.Lal komt tot dezelfde conclusie en dat geeft een fijn gevoel.