Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Het is inmiddels 21 januari en heb een paar dagen geen mailtjes gestuurd omdat er niet veel te melden viel. Eergisteren fruit gebracht bij bejaardenhuis Aryadasa. Eten voor hen wordt gebracht door dorpsgenoten en familie maar meestal is er geen fruit. Sinaasappels o.a. die zijn hier duur en bananen zijn hier goedkoop.

Toen met een voedsel pakket naar de fam. Premadasa. Grootmoeder is nog steeds in Colombo. Het jongste kleinkind was ziek en had hoge koorts. Het raam en de deur waren nog steeds niet geplaatst in de keuken en ikzelf ben daar heel kwaad om en kom daar voorlopig niet meer. We zullen zien hoe het loopt. 10x had hij Mr. Lal beloofd het te plaatsen maar niet gedaan, Ik heb het hem netjes gevraagd en met zijn hand op zijn hart beloofde hij (de timmerman) dat het vrijdag klaar zou zijn, belofte maakt schuld.

Gisteren kwam er een oude vrouw aan de deur en vertelde haar verdrietige verhaal. Ze verloor haar man in de tzunami. Ze verloor later haar dochter aan kanker en haar zoon 2 jaar geleden, hij had problemen met zijn nieren, zij  heeft  nog 1 dochter die bij haar woont en niet getrouwd is geweest. Ze werkt in de beveiliging ongeveer 20 uren per week en verdient maar 12.000 roepies in de maand dat is ongeveer 55 euro. Het is moeilijk om daarvan rond te komen en boven dien is het huis een krot. We hebben al een plan hoe we het huis het goedkoopste en beste kunnen bouwen het komende jaar.

Gisteren zijn we met Priyanka en Chandrasoma gegaan en vandaag met Mr. Lal en Pryanka om de situatie te bekijken, Bij de school alhier vordert het langzaam en dat geld voor het project bij de Tamilschool in Akuresse het zelfde, wij zijn er nog steeds niet geweest omdat er ook nog niet veel gebeurd is. we hebben nog 13 dagen te gaan voor we weer naar huis gaan. We wachten af en ook ligt het werk aan het urinoir stil. geen werkers genoeg.

We zijn vanmiddag bij de cocosnoot plukker, dat is zijn beroep, geweest waar we in 2014 een huis voor hebben gebouwd ze hebben 4 kinderen vanaf 4 t/m 9 jaar. Dat zijn ook werkelijk lieve mensen, arm maar heel gelukkig en we werden er met open armen ontvangen en direct werd de konings cocosnoot voor ons bereid. Die kokosnoot zit vol met melk en geen vlees. Ik zelf vind het lekker drinken maar  Marten houd er niet van.

We hebben vanmiddag ook een bed en matras gekocht voor het gezin op de hele hoge heuvel die sinds  een paar dagen in het nieuwe huis wonen met 3 kinderen. Hij was sinds kort zonder werk en Mr. Lal heeft hem een baan gegeven bij zijn bedrijf thuis, hij gaat er met de bus naar toe.