Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Al op tijd zijn we naar de school alhier gegaan waar vandaag begonnen werd met het gieten van de betonnen tank. Het word een grote opslagtank van ongeveer 4 tot 5000  liter drinkwater  en die tank wordt rechtstreeks op het leidingwater aangesloten. We zijn benieuwd of het ook goed gaat werken.

Tot nu toe kwam er alleen maar water in de tank op het eerste niveau, waaraan 1 kraan, op het 2 de en 3 de niveau kwam totaal geen drup water uit de kranen en waren de tanken ook leeg. 1 van de meesters vroeg vandaag aan mij wat denkt u van de werkzaamheden? Nou? zei ik het werk vordert maar langzaam. Ik kon het aan uw gezicht zien dat u niet zo tevreden bent, maar weet u zei hij het is de Sri Lankese werkwijze. Maar zei ik het project zal klaar zijn voor de sportdag 30 januari. Daar gaan we vanuit.

Daarna hebben we een school bezocht die 6 jaar geleden drinkwater had gekregen en daar dichtbij woont familie van Mr. Lal. Zijn tante een vrouw van 78 heeft een hersenbloeding gehad en is verlamd. ze heeft een drain in haar neus naar de maag waardoor ze voeding krijgt toegediend. In het ziekenhuis konden ze niets meer voor haar doen en nu ligt ze daar roerloos op bed. De ogen gingen zo nu en dan open en draaide ze het hoofd naar ons toe. Ik heb een poosje aan haar bed gezeten en streelde haar arm en handen en praatte tegen haar en dan keek ze me soms aan. Toen was het al weer tijd om naar huis te gaan om te eten.

 Na de maaltijd naar Renuka Damayantie die we vele jaren geleden ook een huis hebben gebouwd. Haar man was kort daarvoor gestorven en ze bleef achter met 3 kinderen in een krot en geen inkomen. Ze zocht in die tijd de afval groenten van de markt en kreeg hier en daar wat rijst. Mr Lal heeft toen gezorgd dat ze van een fonds voor weduw vrouwen met kinderen  een klein inkomen kon ontvangen. De oudste dochter is inmiddels getrouwd en de zoon  en jongste dochter werken en het gaat goed met ze.

Daarna even weer bij de school langs. Ze waren inmiddels klaar met het beton storten en dan moet het 2 tot 3 dagen drogen. Nu even douchen het is inmiddels 19.30 en in Holland 14.50 We zien wel wat de dag van morgen weer brengt.