Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Gisteravond kregen we een heel verdrietig bericht dat mijn broer Wim met een hartinfarct in het ziekenhuis ligt en dat zijn toestand zorgwekkend is, we hopen en bidden dat het goed mag komen, maar het is alleen onze Here die dat weet.

Vanmorgen zijn we 8.30 de deur uitgegaan naar Henegama waar de school een sportdag had en wij ook verwacht werden omdat we het waterproject hadden laten aanleggen  en het nieuwe urinoir hadden laten bouwen. Het was een vermoeiende enerverende dag maar wel heel mooi. Er zijn 392 leerlingen en heel veel juffen en meesters. Ikzelf heb ook nog het een en ander verteld over onze organisatie maar ook over ons christelijk geloof en de Engelse lerares vertaalde het in het singalees want Mr. Lal had geen tijd om zo lang te blijven. Hij vertaald het anders altijd voor mij. Op het eind hadden de kinderen een hele lange dans . Ze hadden dat speciaal voor ons ingestudeerd, werkelijk heel knap en ze hadden de kleding en hoofd deksels zelf gemaakt en er deden zoveel kinderen aan mee. Ze dansten allemaal precies in de maat en zeker een kwartier achtereen zonder dat het nog niet 1 minuut verveelde. Heel afwisselend.

Later op de dag zijn we naar de school hier gegaan en daar schiet het aardig op. Er waren meer mensen aan het werk vandaag. De opslagtank is best heel groot en is vandaag van binnen bepleisterd om hem waterdicht te maken. De tuinkranen zijn prachtig geworden met witte tegels. 1 met 5 kranen, 1 met 3 kranen en 1 met 2 kranen. We hebben vandaag een uitnodiging van hen gekregen voor dinsdag 30 januari. Een sportdag middag.

Morgenvroeg vertrekken we om 5 uur voor een rondreis voor 2 dagen en overnachten in Gampola. We gaan nu met z'n vieren Chandrasoma, Sandika en Marten en ik, Pryanka kan niet weg vanwege de winkel. Plannen veranderen hier nogal eens.

Morgen mailen we niet.