Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Gisteren is het geregeld dat de crematie van broer Wim is uitgesteld en kunnen we naar huis zoals gepland. Vanmorgen al vroeg op pad met de tuc tuc naar de Tamil school, het project gaat niet klaar komen voor we terug gaan naar Holland. 1 uur rijden met de tuc tuc.

We hebben van daaruit, met de auto van Mr. Lal een school bezocht die alles heeft wat een school zich kan wensen maar geen drinkwater. De regering laat scholen en toiletten bouwen maar verzorgt geen drinkwater. Ze hebben zelfs een nieuw gebouw erbij gekregen een eind van school bij de speelplaats  wel wasbakken en best mooi maar geen water. Dus zijn er bepaalde klassen die niet gebruikt worden. Mooie Wc’s bij school maar geen water. De ouders zijn begonnen een put te graven maar die is nog niet diep genoeg.

Ze zullen hem dieper maken totdat er water is en dan zal onze stichting zorgen dat het water overal in en om school uit de kranen komt. Daarna zijn we naar de school alhier gegaan waar we uitgenodigd waren om een gedeelte van sportdag mee te maken en een verhaaltje te houden wie we zijn en wat onze stichting zoal doet. Het project is ook niet klaar als we weggaan maar vandaag was er in 2 tanken water zodat ze de begane grond  tuinkraan konden gebruiken, een brede wasbak met 5 kranen er boven.

Het was weer een drukke dag vandaag.