Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen voor de laatste keer de was gedaan en om 10 uur gingen we op weg naar Unawattuna om het huis op de heuvel te overhandigen. Marten en ik werden welkom geheten op de traditionele manier. Het jongste kind gaf mij een stapeltje groene bladeren en de middelste deed dat bij Marten, vervolgens werd Marten een gele bloemenkrans omgehangen door de vader van de kinderen en moeder gaf mij een bos prachtige bloemen (arturium, papagaaibek en groene varens).

Daarna werd door de oudste zoon een schaar op een dienblad aangeboden aan Marten en die knipte het lint, wat  voor de deur hing, door en opende met de sleutel de voordeur. Het was een hele klim om boven te komen maar naar beneden had ik meer moeite mee. Het had wat geregend en het was glad hier en daar en ik gleed uit maar 2 paar handen grepen me vast zodat ik niet op mijn rug viel en kwam veilig beneden.

Daarna naar bejaardenhuis Bonavista. Het gebouw wat we in 2014 gebouwd hadden heeft wat kleine reparaties nodig en lieten dat even aan Mr. Lal zien. Dat zal mettertijd gerepareerd worden. Na de lunch die we thuis om 1 uur hadden, gingen we op weg om diverse gezinnen te bezoeken waar we in het verleden huizen voor gebouwd hebben om hun een horloge te geven en afscheid te nemen.

Het is vandaag Sandika zijn verjaardag maar er wordt geen party gehouden omdat ze met ons mee leven door het overlijden van Wim. Wij hebben gezegd nodig gerust vrienden en familie uit, wij kunnen best op onze kamer blijven, dat is helemaal geen probleem, de meeste avonden zijn we op ons zelf en dat geeft ook rust.