Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen naar Galle naar de ouders van  Devindi. 2 jaar geleden hebben we daar een huis voor gebouwd want ze woonden in een houten krot. Devindi haar vader is net thuis gekomen uit het ziekenhuis en ik begrijp niet dat ze hem naar huis hebben gestuurd.

Een paar weken geleden is een teen geamputeerd omdat hij zwart werd en nu is de hele voet zwart en zelfs een stukje boven zijn enkel. Ikzelf vind het levensbedreigend want als het verder gaat wordt het lichaam vergiftigd. Marten had 4 jaar geleden hetzelfde probleem en moest toen met spoed naar het ziekenhuis en er is toen een stent geplaatst van onder de knie tot boven de knie en zodoende kwam er weer bloed genoeg in de voet. Devindi haar vader moet maandag weer in het ziekenhuis komen. We zullen afwachten. We hebben een voedselpakket voor hen meegenomen want vader kan natuurlijk niet werken en moeder werkt 5 dagen in de week in een kleding winkel en Devindi haar zus woont bij de ouders thuis en studeerd nog.

Vanavond viel niet alleen de stroom weg maar we hebben ook geen water. Wel voor koffie of thee uit flessen maar douchen gaat niet en ook de wasbakkraan geeft geen water. De afgelopen nacht heeft de waterleiding niet gelopen en overdag loopt hij zo wie zo niet. Maar we houden de moed erin. En onze andere bestellingen lopen gevaar doordat de stroom uren uitvalt en kunnen machines niet gebruikt worden.

Vanmiddag ook naar andere  vrienden geweest met voedselpakketten want iederéén heeft het moeilijk, maar ze vinden het fijn ons weer te zien en het is hartverwarmend hoe we begroet worden. Bij 1 van onze vrienden kon Marten niet mee omdat we een heuveltje op moesten klimmen en bleef hij in de auto en dat gebeurde gisteren ook. Sommige huizen zijn lopend moeilijk te bereiken. En dan lopen ze wel even mee naar de auto om hem te begroeten, we waren met mr. Lal in de auto.

Ook zijn we bij de kledingkasten wezen kijken en ze zijn mooi geworden maar het slot van 1 van de kasten werkte niet goed en dat wilde ik opgelost hebben anders ging de koop niet door en ze hebben het opgelost waar we bij waren en vanmiddag tegen de avond zijn ze opgehaald door een lorrie van Pryanka haar broer en die bracht ze naar Sambody vanmiddag. Dat was onze dag weer vandaag.