Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen naar de Rooms katholieke school in Badegama. Onderweg bij de doe het zelf zaak langs 20 golfplaten besteld en de platen worden door de zaak getransporteerd. Adres opgegeven en dan komt het goed. Devindi was ook mee in de tuk tuk omdat vader ziek is en wij hebben haar bij haar huis afgezet in Galle.

Toen door met de tuk tuk naar Hikkaduwa en vandaar met Mr. Lal in de auto naar de school. 2 jaar geleden is de waterput gerepareerd en de elektische pomp die het water op moet pompen en er zijn tuinwasbakken met kranen gemaakt en in verschillende klaslokalen  nieuwe aanrechtjes met was bakken. We werden heel hartelijk ontvangen en er waren kinderen die een lied zongen en uitbeelden en er waren 6 meisjes die een dans voor ons deden. Heel gezellig allemaal. Onderweg warm gegeten en toen naar Sambody om schoon te maken en het gebouw gereed te maken voor de opening. Ik zelf heb niet mee schoongemaakt dat deden 3 dames van Sambody en Mr. Lal deed de ramen. Het was weer heel erg warm.

Vannacht had het de hele nacht behoorlijk geregend en vanmorgen was er eerst geen zon en dat was heerlijk en het was heel bewolkt. Maar het duurde niet lang of de zon stond al weer te branden aan de lucht. Ook zijn we bij het grote bejaardenhuis geweest om het gebouw wat we 10 jaar geleden hebben gebouwd te bekijken. En het viel een beetje tegen want er moeten verschillende reparaties worden verricht en wij willen het gebouw in goede conditie houden en aan 1 hoek was lekkage ontstaan en had de muren in die hoek heel erg vochtig gemaakt en het pleisterwerk viel naar beneden. Dat moet dus zo gauw mogelijk worden aangepakt en alle oude verf moet verwijderd worden van kozijnen en deuren en dan moet er verf op waterbasis gebruikt worden. Kosten € 900.- We hebben nog € 600.-  over en de rest komt dan later wel. Vandaag ook bij een ouder echtpaar geweest die hun dak heel slecht is en dat moet € 1000.- kosten om dat goed te krijgen. Als dat gebeurt is het de helft van het huis wat goed bewoonbaar is en de andere helft is slecht en gaan we dus niet doen want dat kost veel te veel. en ze wonen in de middle of no where. Hoe ze de materialen er moeten krijgen is ons een raadsel. onherbergzame paden en afdalingen, Marten kon niet mee naar het huis, veel te gevaarlijk voor hem. Ikzelf vond het gevaarlijk om er in te wonen. Er zijn zoveel mensen die in slechte omstandigheden wonen jammer genoeg. Wij hebben een Hemel op aarde zou je kunnen zeggen, als we het maar willen zien.