Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Gisteren 31 maart om 10.45 vertrokken naar Sambody om het nieuwe gebouw te openen samen met Chandrasoma gingen we in de tuk tuk. De ontvangst was hartverwarmend. Een meisje met down syndroom overhandigde ons een hoop bladeren en hing ons vervolgens een krans met bloemen om.

Ik was bijna in tranen en de gehandicapte dames, ongeveer 10 stuks liepen in prachtige rode kleding en achter elkaar en dansend en zingend en  er liepen  jongens en mannen mee die in het nieuwe gebouw gingen wonen en 1 jongen daarvan sloeg de drums. Wij vonden het geweldig en zo richting het nieuwe gebouw. De deuren waren gesloten en er hing een lint voor. Marten knipte het lint door en opende de dubbele deuren en toen gingen de jongens naar binnen en gingen ieder op hun eigen bed zitten. Er was een grote tafel geplaatst met vele lekkernijen erop en iederéén mocht ervan eten en 1 van de mannen begon te zingen. Hij had een harde donkere stem en toen het lied uit was begon weer iemand anders te zingen en 1 van de jonge jongens heeft een boxje waar hij van allerlei muziek op heeft en toen was het feest pas goed los. Dansen op de muziek en net wat voor Mr. Lal, hij deed lachend mee en later heb ikzelf ook even met de jongens gedanst en mr. Kumara de manager sloeg ons lachend gade. Het waren allemaal blije gelukkige mensen, de dag kon voor ons niet meer stuk. Mr. Kumara sprak namens iederéén zijn hartelijke dank uit maar ook voor Mr. Lal die er een prachtig gebouw  had neergezet. It is beautiful zei Mr. Kumara. En ik zei als jullie het gebouw goed schoon houden dan wordt bij de dames een nieuwe badkamer gebouwd. Hij beloofde dat het goed schoon zou worden gehouden.

Daarna gingen we met Lal warm eten en na het eten naar baderagama in de auto met mr. Lal. Hij had ons uitgenodigd  voor een boot safarie. Het was ongeveer 1 uur  rijden en de boottocht was erg mooi en het was gelukkig bewolkt zodat we in de open boot niet verbranden in de zon.

We vonden het een prachtige dag en waren pas om 19.30 thuis en onder het brood eten was de stroom nog steeds er niet weer. Er was in totaal 15 uren geen stroom geweest en mensen komen in opstand en wij vinden dat heel natuurlijk want de toestand van de lokale bevolking wordt steeds slechter.