Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Wij zijn 2 april vertrokken om half 2 vanaf Goviyapana naar het vliegveld in Colombo. Chandrasoma, Priyanka, en Devindi zaten in de auto bij Sandika en wij zaten in de auto bij mr. Lal en onze bagage dan was de auto zo'n beetje vol. Onderweg nog wat eten met elkaar en om half 9 werden we afgezet bij vliegveld Banderanayke, waar we afscheid namen van iedereen.

We moesten kijken waar we onze assistentie moesten aanvragen en moesten een uur wachten voordat Marten in de rolstoel kon. Toen gingen we richting de douane en moest alles door een scansysteem en vervolgens naar de balie van Srilankan airlines om onze boardingkaart te halen. vervolgens bracht de assistent ons naar de gate wat een behoorlijk eind lopen. Toen wachten om aan boord te gaan het was om 12 uur middernacht instappen want we zouden om 12.25 vertrekken maar doordat we op andere passagiers moesten wachten van andere vliegtuigen reden we om 20 voor 2 pas de baan op om de lucht in te gaan.

Het was 12 uren vliegen en toen we in de morgen half 9 landen moesten we meer dan een half uur wachten op de trap en toen we uit het vliegtuig kwamen moesten we in de bus en na een kwartier was de bus vol en vertrok. Het was inmiddels half 10 geweest toen wij in de terminal aankwamen en er was geen assistentie. Het grond personeel gevraagd en die hebben gebeld en we kregen de mededeling dat we ons vliegtuig niet konden halen en dat ze voor ons een nieuwe vlucht hadden geboekt om half 3 ‘s middags en we moesten blijven zitten waar we zaten en zo hebben we daar 1 1/2 uur gezeten voordat er assistentie kwam en die bracht ons weer naar een busje om naar een andere terminal te gaan en we moesten de aanwijzingen van de chauffeur opvolgen en we werden weer in een wachtkamer gebracht waar we moesten wachten op assistentie en we konden daar ook geen koffie of iets te eten krijgen. We hadden sinds half 7 ‘s morgens een ontbijt in het vliegtuig gehad. Na een uur kwamen ze ons halen en brachten ons naar de gate en toen was het 20 over 1 en daar heb ik direct koffie en broodjes gehaald. Toen stond er iemand achter de balie van de gate en ik vroeg waar ik de boarding kaarten kon halen. Hij wees waar ik moest zijn.

En om 2 uur werd begonnen met instappen en om half 3 vertrokken we. Toen we op Schiphol aankwamen konden we met de stewardessen in de lift naar beneden en 1 van de stewardessen belde om assistentie. Na een uur kwam een jongeman ons halen met een lorrie. Wij werden goed door hem begeleid en bij de bagage was onze koffer er en hij ging om de rollator van Marten naar speciale bagage maar helaas was de rollator er niet toen naar de desk voor verloren bagage en ze keek in de computer en zei de rollator staat nog in Parijs en komt vanavond of morgen met de vlucht mee en wordt bij u thuis bezorgd. Maar zei ik hij heeft een rollator nodig om naar de parkeerplaats te gaan waar onze dochter en haar man op ons wachten. Nu zei ze we hebben wel een leen rollator voor u en als die van u gebracht wordt nemen we de andere weer mee terug.

Toen we in de parkeer garage aankwamen was het een drukte van belang de auto's stonden allemaal vast en na inladen hebben we 2 uren werk gehad om uit de garage te komen. Het was een hectische toestand omdat de treinen niet reden die zondag. We waren ‘s avonds om 22.15 thuis en waren we 33 uren onderweg geweest.

Het heeft een paar dagen geduurd voordat we weer op verhaal waren.