Actie Sri Lanka

Slideshow Image

SRI LANKA - We hebben het heel druk. Elke dag staan we om 7 uur op en gaan om half 9 de deur uit en komen 's avonds half 10 weer terug. We hebben tot nu toe 110 mensen groot en klein van kleren en schoenen/slippers voorzien.....

SRI LANKA - We hebben het heel druk. elke dag staan we om 7 uur op en gaan om half 9 de deur uit en komen 's avonds half 10 weer terug. We hebben tot nu toe 110 mensen groot en klein van kleren en schoenen/slippers voorzien.

Veel schoolschoenen want de kinderen gaan hier in uniform en daarvoor hebben ze zwarte voor de jongens en witte voor de meisjes nodig. Ook hebben we 300 handoeken en 150 matrassen opgeslagen bij Prianka haar ouders. Gisteren heeft een grote vrachtwagen de matrassen gebracht. Het hele huis ligt vol, we kunnen nog net tussen de paadjes doorlopen. Maar met het kopen van kleren en schoenen stoppen we vandaag, er is geen beginnen aan. Ondergoed, kleren, schoenen in alle maten is verschrikkelijk veel werk. Als alles ingekocht is dan begint het sorteren voor ieder gezin en dat zijn er vele, ieder gezin moet wel de goede maten hebben. Vandaag gaan we 300 lakens kopen en dan kunnen kleren en matrassen uitgedeeld worden. En dan gaan we morgen inkopen doen voor paketten en proberen zoveel mogelijk gezinnen een paket te geven.

Wij wensen jullie veel succes met de webside en wij zien het graag als we thuiskomen.

Vandaag begint de op bouw van Chandrasoma's huis. De hele keuken is er achter weg geslagen en de wc en douche zijn plat er is een groot gat geslagen in de zijmuur van de kamer, het was dus erger dan we dachten.

Heel veel mensen leven op de puin hopen, je kunt je het niet voorstellen. Op sommige plaatsen zijn ze nog aan het zoeken naar lichamen, in dat gebied stinkt het ook. Op vele plaatsen zijn er alleen maar puinhopen.

Vanmorgen was ik aan de overkant van het hotel bij Rajith, zijn familie heeft ook alles verloren, alleen het huis aan de overkant van zijn moeder staat nog. Het kleine meisje van 3 jaar, dochter van zijn zuster ligt daar in de tuin begraven, hij liet mij de foto's zien, hoe ze was voor haar dood en foto's hoe ze in haar kistje lag. Een heel ander kind, helemaal opgezet. Ik heb erg gehuild en zijn moeder ook.

Nu ik dit schrijf moet ik weer huilen. Toch hebben we ondanks alle elende ook wel plezier.

tot gauw !!!