Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Hoe gaat het met jullie? Hier gaat alles naar wens. Ons werk is bijna af, alle pakketten zijn nog niet weg omdat we niet meer de weg opgaan om ze uit te venten, iedere dag komen er nog mensen om een pakket te halen en dus is het niet meer nodig de weg op te gaan......

Hallo allemaal

Hoe gaat het met jullie? Hier gaat alles naar wens. Ons werk is bijna af, alle pakketten zijn nog niet weg omdat we niet meer de weg opgaan om ze uit te venten, iedere dag komen er nog mensen om een pakket te halen en dus is het niet meer nodig de weg op te gaan. Als de pakketten overmorgen niet weg zijn dan moeten we ze uitventen, we hebben nog ongeveer 22 pakketten voedsel en 20 kleine pakketjes met laken en handdoek of alleen 2 handdoeken. Vandaag zijn we met Chandrasoma’s moeder naar de opticien geweest voor een nieuwe bril en ook Milina de gehandicapte vrouw waar Marten vorig jaar met de rolstoel naar zee is geweest. De bril is tijdens de tsunamie verdwenen, we betalen dat van ons eigen geld.

Vadaag ontmoeten wij bij het bejaarden huis the helpage of Sri Lanka. De man, waar hij vandaan komt weet ik niet, maar hij sprak een beetje Nederlands, hij is getrouwd met een Hollandse vrouw. Hij heeft ons gevraagd om mee te helpen met het uitdelen van goederen. Ik zou dat wel graag willen maar Marten vond het geen goed idee. En het is achteraf ook maar goed want wij zijn met Sandika en Melina naar de dokter ook geweest, dat kon nu mooi in 1 keer.

Melina kan bijna niet lopen en haar ene hand groeit krom en trilt. Maar goed dat we naar de dokter zijn gegaan. We gingen alleen maar voor haar verkoudheid, dat was alleen maar een lichte bronchitis. Maar de dokter zei tegen mij, weet U wat voor ziekte Milina heeft, ik zei nee. Hij zei de ziekte van Parkinson. Het blijkt dat zij daar geen medicijnen voor krijgt. Ze is ooit eens bij een dokter geweest en die zei dat het zenuwen waren en ik zei, hoe lang is dat geleden? hij vroeg het Milina en ze zei 15 jaar geleden. Ik zei tegen de dokter, waarom gaan de mensen niet naar de dokter als ze problemen hebben? Omdat ze denken dat ze er mee kunnen leven. Maar zei hij je kunt naar Galle gaan daar zijn goede specialisten en met medicijnen kan ze weer lopen. Ik zei: ik wou dat ik vorig jaar naar U was toegekomen als ik dat geweten had. Wij gaan morgen met haar naar de specialist en zullen zien wat we kunnen doen. Een televisie hoeven we niet te kopen omdat de age help die voor hen koopt en dat vind ik hartstikke goed nu kunnen wij het geld besteden aan specialist en medicijnen.

Wij kunnen geen foto’s e-mailen omdat wij niet weten hoe we foto’s moeten maken met de digitale video camera. Zaterdag komen we thuis.                
           
Daaaaaaaaaag