Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen weer naar Goviyapana gelopen zoals de meeste morgens doen. De achterkant van het huis komt vandaag af en is best wel bewerkelijk omdat de wc en open waranda waar ook nog gestukadoord moet worden en ze zijn maar met 2 mensen.

In de middag komen we niet veel buiten omdat het dan erg heet is maar het deert de werkers niet ze werken vaak met lange mouwen. Vanmiddag half 6 zijn we wezen kijken bij het land wat we vorige week kochten. De materialen voor de fundering waren er al en morgen zal daar worden begonnen met het werk aan de 1 kamer woning. Het wordt zo gebouwd dat er heel gemakkelijk na 1 of 2 jaar weer andere kamers b.v. Slaapkamers aangebouwd kunnen worden en de keuken. De aannemer heeft ons beloofd dat het 15 februari klaar  zal zijn.

Ook hebben we een tas vol kleding wat we hadden meegenomen naar een gezin gebracht die in een houten huisje wonen, maar geen tsunami gebied. Heel armoedig, vader, moeder en 4 kinderen en moeder verwacht volgende maand haar 5de en ze werkt nog iedere dag in de kleding fabriek van s morgens 7 tot s avonds 7. Een hard leven.

De meeste kleren pasten en ze waren er heel erg blij mee. Voor de beide jongste, meisjes, hadden we een popje meegenomen, je had die glunderende gezichten eens moeten zien. Speelgoed hadden ze niet. Nu dat was het nieuws weer voor vandaag.

Hartelijke groeten Marten en Fokje.