Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vandaag is het zondag maar hier kun je er niets van merken want er zijn nog heel veel mensen die naar hun werk gaan en op de wegen is het erg druk. Vanmorgen is Chandrasoma gekomen en zijn we gelijk op pad gegaan naar de familie van Girthy Ramanaike, zoals ik al heb verteld was zij het hoofd in het bejaardenhuis en is ze in Juni overleden.

Na haar dood hebben we direct een brief geschreven aan haar familie. We zijn er hartelijk ontvangen en ze lieten ons het fotoalbum zien van de dag van de begrafenis, hoe ze in de kist lag en hoe de familie rond haar open kist staat en hoe ze het huis werd uitgedragen. Ik vertelde dat ze 46 was maar haar zus vertelde dat ze nog maar 40 was, ook zijn we even naar haar graf gelopen wat op het land van henzelf ligt. Daar liggen meerdere familieleden begraven.

Vandaar zijn we naar een moeder gegaan met 4 kinderen, ze woonde vorig jaar in een heel oud krotje, maar toen was al bekend dat buitenlanders een huis voor haar gingen bouwen. Het huis was inmiddels klaar, maar nog steeds hebben ze het heel arm. Er waren nu wel bedden voor haar en de kinderen maar op 1 twee pers. bed lag geen matras alleen een paar oude planken met een kleed. op 1 van de bedden lag een grote plastic zak met daarin de kleren en toebehoren van alle kinderen en haarzelf. Geen kast om iets in op te bergen. We hebben er kleding gebracht en zijn van plan een kast en een 2 pers. matras voor hen te kopen. 

 

We hebben de lunch gebruikt bij Chandrasoma, Pryanka en Sandika thuis. Daarna zijn we met z n allen naar de moeder van Chandrasoma gegaan en hebben daar thee gedronken. Ook daar is het armoede troef. Vervolgens zijn we naar de theeplantage gegaan, de enige in het zuiden. Een gids leide ons rond in de theetuinen en in de fabriek, ook daar werd gewoon gewerkt.

Morgen gaat de bouw van het huis van start.

Groeten Marten en Fokje