Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Gisteren geen e-mail voor de site gestuurd omdat de hoteleigenaar ziek was hij zet de lebtop altijd voor mij klaar. Gistermorgen eerst weer naar de bouw, dat is elke morgen ons vaste ritueel. Daarna zijn we naar de school voor dove en blinde kinderen gegaan.

We hebben alle gevraagde atributen kunnen brengen en ze waren er erg blij mee. Deze school blijft in de toekomst een onderdeel van onze missie net zoals het bejaardenhuis ARYADASA. Ik heb even een praatje gemaakt met de kinderen en hun werk bewondert. De leraar fungeerde als tolk. Marten praat geen woord engels en vandaar dat het woord ik vaak naar voren komt. Hij is er natuurlijk wel bij en begrijpt ook heel veel dingen maar ik ben altijd de woordvoerder en vertel hem achteraf wat er besproken is.

De middag hebben we bij Chandrasoma thuis doorgebracht, het was ons te warm om buiten te zijn en zaten dan onder de fan voor wat koelte. Omstreeks half 5 gaan we dan weer naar de bouw en dan is ook vaak de aannemer aanwezig en bespreken we hoe ver ze de volgende dag komen. Vrijdagmorgen weer naar de bouw en vandaar heeft Chandrasoma ons weer naar Turkey village gebracht.

Onze vriendin Rasika en haar gezin wonen daar sinds woensdag. Onze vrienden sponseren dit gezin en van dat geld wilde ze graag een 2. pers en een 1 pers. bed en Matras en een kast voor hun kleren kopen. Ze wilde graag dat we meegingen en dus gingen we naar Weligama. We kopen natuurlijk niet in de eerste de beste winkel. uiteindelijk kwamen we bij een geschikte winkel en ikzelf mag graag handelen en we kregen een korting als we alles daar kochten en natuurlijk voor lokale prijzen want altijd als we daar als blanke mensen binnenkomen vragen ze hogere prijzen en daar trappen we niet in. Dat leer je wel doordat je vaker inkopen doet. Ze hebben een klein vrachtwagentje gehuurd met chauffeur natuurlijk en Rasika en ik voorin en Marten achter in de bak en dan terug naar Turkey village.

Marten heeft geholpen de ledikanten in elkaar te zetten en de kast te plaatsen. Om 5 uur kwam Chandrasoma ons halen en zijn we weer  rechtstreeks naar Ahangama gegaan om naar de bouw te kijken. De muren van Anura s huis zijn op hoogte voor het dak. Morgen wordt begonnen om de muren te stucadoren van binnen en van buiten en dan komt pas het dak. De 2 kamer woning is ook bijna op hoogte. De bouw loopt voorspoedig. Terug naar Chandrasoms huis en daar hebben we om
7 uur gegeten. Om 8 uur kwam de aannemer met een borrel, Arak, en hebben we samen geproost. Half tien heeft hij ons naar het hotel gebracht met het vrachtwagentje.

Nu tot morgen maar weer, Marten en Fokje