Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanavond is het 8 uur als wij dit schrijven. Bij de familie met de 2 kamerwoning hebben we vanmorgen 3 zakken cement gebracht. Ze hebben een waterput bij hun huis en die lag verscholen achter de oude hut maar nu die hut wordt afgebroken komt die waterput vrij te liggen. Hij is vlak met de grond.

Er was destijds geen geld voor om er een muur om te bouwen en een paar maanden geleden is er een hond in verdronken en sinds dien werd hij niet meer gebruikt. Maar vorige week hebben ze de put leeg gemaakt en schoon gemaakt want met water sjouwen voor zo n groot gezin valt niet mee. We hadden in het begin niet in de gaten dat er een put was maar toen ze hem vorige week aan het schoon maken waren vonden wij dat een heel gevaarlijke situatie, hij is n.l. 9 meter diep.

Voor de kinderen heel onveilig en dus besloten we in overleg met de aannemer om er een muur om te bouwen. Hij leverde zand en grindstenen en wij het cement,de familie zelf heeft een vriend die dat voor een beetje geld metselt, maar vanmiddag toen we even gingen kijken hoe het werk vorderde vertelde Dayananthe dat ze geen rode stenen genoeg hadden om de muur te metselen. Hij had wel wat stenen staan maar dat waren niet genoeg, dus moeten we morgen kijken wat we kunnen doen. Gelukkig is ons te kort geen 600 euro zoals we in het begin dachten maar 200 euro en dat hebben we zelf eerst bijgepast want als je vanuit Holland geld stuurt betaal je ook weer extra aan de buitenlandse bank.

Tot morgen, groeten Marten en Fokje