Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Hallo allemaal

Hier is ons eerste mailtje in 2009. Onze reis was lang bijna 32 uren. Deze keer vlogen we van Amsterdam naar Londen en daar moesten 4 uren wachten voor we naar Doha konden vliegen vervolgens daar weer 2 uren wachten en dan naar Colombo en vanaf Colombo was het nog 5 en een half uren reizen naar het zuiden. We kwamen daar om 11 uur in de avond aan.

Vandaag zijn we eerst naar het bejaardenhuis gegaan om te kijken wanneer we eten kunnen brengen. er zijn de afgelopen 2 jaar 8 van de 25 overleden, dus zijn ze nog met 17 mensen. Ze hadden nieuwe schoonmaakmiddelen nodig zoals bezems, borstels, glorix enz. Ook lekte 1 van de wc,s en daar moet dus de loodgieter bij komen en de hekken die het terrein afsluiten hebben reparatie nodig en moeten geverfd worden.

Ook zijn we naar Mohhamad geweest en tot onze verbazing had hij een poos geleden nieuwe protheses gekregen van een of andere organisatie. Dus dat was heel fijn hem te zien lopen. Dus onze hulp was hierin niet meer nodig.

Ook hebben we een gesprek gehad met de aannemer die het halve huis wat we bouwden 2 jaar geleden compleet gaan maken en we ontmoeten ook de familie waar we 2 jaar geleden aan beloofd hadden misschien ook een gedeelte van een huis te bouwen, maar we hadden gedacht dit niet te kunnen realiseren omdat alles ook in Sri Lanka steeds duurder wordt, maar onze aannemer vertelde ons dat wij dezelfde prijs betalen als 2 jaar geleden omdat hij het belangrijk vind dat wij voor arme mensen bouwen en daarom besloten we dat we dat deze keer nog konden doen en ook mede omdat we de laatste maand nog veel giften hebben binnen gekregen.

Ook zijn we bij een gezin geweest die vele moeilijkheden hadden en niet eens genoeg te eten hadden voor hun kinderen en ook geen melk konden kopen voor hun 10 maanden oude baby. Morgenvroeg gaan we voedsel en melkpoeder voor hen kopen en trachten deze maand voor hen te zorgen en misschien vinden we een oplossing om hen de komende maanden te steunen. Vader zit zonder werk maar de aannemer zal proberen werk in zijn branche te vinden en moeder kan niet werken omdat zij de baby gedeeltelijk voed, ze heeft geen voeding genoeg.

Dat was onze dag vandaag, morgen meer,

Groeten
Marten en Fokje